Hej Sverige! / Hi Sweden!

140718

Nu sitter vi här, tolv timmar efter avsked på VC Verkstaden i Arvika, på en färja någon stans mellan Trelleborg och Rostock. Känns inte riktigt på riktigt än. Men det kommer nog imorgon. Trots lite problem i starten har resan ner genom Sverige gått bra. Vi hade som sagt avsked från Hampus arbetsplats redan kl 12:00 med vänner, föräldrar, kollegor och media på plats. När vi väl blivit avvinkade styrde vi kosan mot Skönvik. Ja, vi hade ju inte fått in allt i bilen ännu, så runt 13:00 bar det iväg – först till Lasse på LM:s Däck och Bilservice med lite fika och polly-påsar som tack för hjälpen. Vi hade också tagit med oss ett tackkort i plastställ så de kunde ha det i butiken. När vi kom dit och träffade Lasse pekade han bara på väggen och log stort och se men där satt ju redan våra två olika varianter av tackkort utskrivna och inramade på väggen! Vilken lycka! Innan vi fortsatte vår resa fick Lasse lov att skriva en liten hälsning på bilen. Tack Lasse och Mia och alla andra på verkstaden som gjort vår resa möjlig!

När vi sagt hej då till Lasse styrde vi kosan mot Högerud och Emma, Juliette och Leon. Vi skulle lämna tillbaka en bil som vi fått ha till låns under veckan. Väl där tyckte Hampus att vi skulle packa om – då Kim (gitarren) tog för stor plats. Sagt och gjort, några reservdelar senare, så som spindelleder, styrsleder och annat smått och gott som vi inte riktigt vet vad man ska ha dem till var vi ompackade och klara för att åka. Vi fick också lite fika med oss på vägen som Jullan bakat – tack!

Strax efter Nysäter fick vi sällskap av Högvalta Riders MC – Ann och Ronald – som ville ta adjö igen. Så vi körde efter dem en stund innan de svängde av mot Bengtsfors och där blev det återigen kramkalas. Men sedan blev det bara några få stopp på vägen ner, i Uddevalla för toabesök och chaufförbyte, en rastplats söder om Göteborg för nytt toalett besök och förarbyte för att slutligen fylla på tanken med bensin i Halmstad och sedan köra raka vägen ner till Trelleborg.

Vi hade trots vår försenade start (två timmar sen) ändå tid till godo. Så vi bestämde oss för att äta något innan färjan så vi bara kunde sova när vi väl klev på. Vi hittad en bar som sålde fryspizza och öl för 80 kronor skallen. Så vi tänkte att det kör vi på och satte oss ute för att slippa de skräniga gästerna i baren. Men vi hann inte mer än ut förrän hela gänget från baren också satte sig ute och Hampus fick dagens upplevelse då han hörde en i gänget skräna ”sten, sax, påse” på skorrande skånska.

I kön till färjan träffade vi en familj som skulle bila ner till Kroatien och sedan till Bosnien. Vi hade långa samtal om geografi över huven och pratade både länder, resor och mediautrustning. På färjan köpte vi oss en ljumen öl i tax-freen och satte oss på däck och njöt. Vi kom på att vi glömde ta med en hink (som står i trädgården på Skönvik). Annars verkar allt vara med som det ska! Nu är vi båda jättetrötta och ska snart sova. Vi har haft en otrolig dag och det är bara den första av många som kommer.

/ Hampus, Hajen och Elin

DCIM101GOPRO

DCIM101GOPRO

IMG_0168

IMG_0207

IMG_0086

IMG_0113

IMG_0115

IMG_0124

One Comment

  1. Svara

    […] Hi Sweden!  2014-07-18  […]

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: