Turkish delight

140724

Turkiet

Idag vaknade vi upp en timme senare än vad vi ställt klockan på, tror vi båda var väldigt trötta efter en lång dags körning samt en massa annat fix och trix som var tvunget till att fixas innan vi äntligen fick sova. Vi checkade ut runt 12:00 och fick bokat hotell för två nätter i Istanbul dessförinnan. När allting var inpackat var det dags för ”frukost”. Hampus köpte döner och Elin någon grönsaksgryta på äggplanta och zuccini som sedan dränktes i youghurt. Mumma! Det är alltid kul att få prova nya maträtter när man är ute och reser.

När vi varit och handlat mat och skulle köra ut bilen från parkeringen körde vi förbi ett ”gubbdagis” och visade upp bilen för dem. De var jätteimponerade och tyckte det verkade himla intressant. En av männen visade sig vara geografilärare och var ännumer intresserad än övriga i gänget. Vi bjöds på god lemonad och fick en pumpa samt en självlysande ”white-board” liknande skrivtavla av läraren, som souvernir, som han själv uttryckte det. Tack så jättemycket!

DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO IMG_1091 IMG_1094 IMG_1096IMG_1247

IMG_1100

Sedan styrde vi kosan mot Istanbul, ca 20 mil bort. Jättefin och tre-filig motorväg hela vägen in till stan. Turkiet är verkligen ett jättebra land för bilkörning! De första tjugo minutrarna flöt på bra utan nästan någon trafik på vägen. Sedan blev det lite mer trafik men fortfarande så det gick bra att köra. Efter en stund åkte vi rakt in i ett regnoväder, fanns skyltar uppsatta längsmed vägen som varnade för halt underlag vid regn. Vi körde förbi en bil som troligen fått vattenplaning då högra baksidan på bilen var helt intryckt. Killarna var dock okej och väntade på vänner som skulle dyka upp, så vi fortsatte vår färd.

IMG_1117

DCIM101GOPRO

DCIM100GOPRO

Vi stannade på vägen, köpte kaffe och bytte chaufför så Elin fick köra en stund innan det blev dags för Istanbul då Hampus var chaufför och Elin kartläsare. Med knappt fyra mil kvar till vår slutdestination i Istanbul började bilkön. Vi satt i kö i drygt 1 timme och det rörde sig väldigt väldigt sakta under kanske 5 km. Vi hejade på en hel del andra chaufförer och en hann vi till med ge ett klistermärke till! När bilkön väl släppte var det bara rakt in i Istanbul och gps:en gjorde ett fantastiskt bra jobb. En felkörning hann vi dock med – men i en rondell som tur var – så det var ju bara att fortsätta runt. När vi väl kom fram till hotellet var kl runt 17:20 – så det tog sin lilla tid. Vi fick parkera bilen på gatan en stund då vissa vägar är avstängda mellan klockan 10-18 så man inte kan köra in/ut på dem. Så nu sitter vi på hotellrummet och fixar med blogg och bilder. Vi bor på gångavstånd från blå moskén så den ska vi titta på idag. Imorgon ska vi hänga på den Turkmenska ambassaden så vi kan få våra visum till Turkmenistan utfärdade. Sedan ska vi dra vidare ner i Turkiet för att bland annat åka luftballong över Kappadokien och besöka ruinerna vid Nemrut Dagi. Det ser vi verkligen framemot!


IMG_1121 IMG_1167 IMG_1174 IMG_1176 IMG_1208 IMG_1212 IMG_1229 IMG_1230 IMG_1235 IMG_1240 IMG_1244

IMG_1352IMG_1249

/Hampus, Hajen och Elin

3 Comments

 1. Svara
  Tina Lövig 27 juli, 2014

  Så roligt att följa er fantastiska resa, och Kappadokien sen ni kommer att älska det stället,jag har varit där.

  • Svara
   aventyrsrally 27 juli, 2014

   Åh ja!! Du har helt rätt, Kappadokien är helt fantastiskt! :)

 2. Svara

  […] Turkish delight 2014-07-24 […]

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: