Life is a highway!

140726
Turkie: Istanbul – Cappadocia

Idag gick vi upp så vi kunde äta frukost så fort den serverades på hotellet. För vi hade nämligen en ca 8 timmar lång biltur inplanerad. Efter frukost, inpackning av alla attiraljer i bilen, betalning av hotellet så kunde vi äntligen ge oss iväg strax innan 09:00. Vi ställde in gps:en på Nevshere och åkte! Såklart var det vägarbeten där vi skulle åka så vi fick köra en annan väg i Istanbul men tillslut kom vi över Bosporen och in i Asien!

IMG_1550

DCIM101GOPRO

IMG_1568

Det rullade på bra under några hundra meter, sedan blev det stopp! Vi såg hur ankomsttiden på gps:en bara flyttades framåt och framåt hela tiden och vi rullade enstaka hundra meter. Från beräknad ankomsstid till cirka 17:00 flyttades tiden fram först en halvtimme, sedan en timme och sedan två. Ja, så långsamt gick bilkön, trots att vägen bestod av fyra filer. Medan vi stod i bilkö svängde vi in på första bästa bensinmack och tankade – tänkte att det är lika bra. Och tur var väl det, för bilkön skulle visa sig hålla i sig ganska länge, 9 mil och 5½ timme senare släppte det äntligen – ni kan ju redan nu gissa hur långt efter i schemat vi var. Men vi körde på – vi skulle ju till Kappadockien! Vi stannade för att äta och sedan körde vi upp, upp, upp! Hissnande vyer över de grönskande bergen – vi njöt av utsikten! Sedan tog det stopp, igen… Denna gång varade kön enbart en timme lång och det i anslutning till en avfart mot staden Gerede. Hajen passade på att kika fram från baksätet då och vinkade till många utav de förbipasserande bilarna. Vi fick många glada tillrop tillbaka och timmen i bilkön kändes inte alls så lång. Sedan släppte det igen och vi fortsatte i riktining mot Ankara.

IMG_1591

IMG_1644

IMG_1586 DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO DCIM101GOPRO

IMG_1763

Strax innan Ankara började det skymma och snart blev det bäcksvart. Vi hade då cirka 3 timmars körtid kvar till Kappadokien, tankade full tank vid närmsta bensinstation och körde de sista 30 milen med ljubok i bilen. Vägarna i Turkiet är väldigt fina och har ofta två filer, så det har gått väldigt bra att köra. Dock kör de flesta på som galningar, även där väglaget inte är bra. Det märks inte bara då man själv kör i trafiken utan också på alla dessa fordon med karosskador, bucklor, trasiga lampor med mera. Vid dagens långa åktur såg vi inte mindre än två ”smällar” i första bilkön och en ”smäll” i den andra bilkön, samt otaliga trafikpoliser och ambulanser. Vid ett tillfälle körde vi också förbi en helt demolerad bil som verkade ha krockat med en buss… Då inser man hur illa det kan gå i trafiken. Tur att vi båda känner att vi inte har bråttom utan att det får ta den tid det tar. Sedan är vi ett otroligt bra team i stadstrafiken då Hampus kör och Elin läser karta.

DCIM101GOPRO

IMG_1792

IMG_1705

På vägen mellan Ankara och Aksaray såg vi hur det i fjärran blixtrade som bara den, turligt nog fick vi inget regn på oss då det kan vara ganska jobbigt att köra i mörker samtidigt som det regnar. Vi kom fram till vår slutdestination strax innan kl 01:00 på natten till söndagen. Vi hittade ett hotell som vi bokade in oss på för två nätter för att ha tid att kunna uppleva så mycket som möjligt i Kappadokien. Nu ska vi dock sova efter hela 16 timmar på resande fot. Ska bli väldigt skönt!

/Äventyrarna

One Comment

  1. Svara

    […] Life is a highway! 2014-07-26 […]

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: