Hi, Haj, High!

140729

Turkiet

Idag åker vi från Kappadokien med löfte om att återkomma, vi har haft allt för lite tid på oss för att utforska allt det vackra. Så runt 11 kom vi iväg och styrde kosan mot Giresun vid Svarta Havets södra kust.

DCIM100GOPRO

Första stoppet på vägen, knappt efter en timme, var på en bensinstation där Elin behövde gå på toaletten. Då passade Hampus på att bli tjenis med gänget på stationen så när Elin kom tillbaka satt han utanför vid ett bord med en kopp chai och tunnbröd med en tjock skiva ost på! Elin blev också bjuden och så pratade vi äventyr. Efter lite fotografering blev det så dags för avfärd.

IMG_2804

IMG_2803 IMG_2807  IMG_2812Nästa stopp blev för att tanka bilen och kolla oljan. Nu har vi kört drygt 3000 km och trots att Zarko kollade över bilen i Serbien var det nu dags att få kolla lite mer. Personalen på macken var hur trevliga och hjälpsamma som helst och vi pratade även här om vårt äventyr. När vi fått tanken fylld upp till bredden (för så gör man här i Turkiet) och påfyllt motorolja gjorde vi oss klara till att åka, men vi kom inte så långt innan en stor skördetröska rullade in på stationen och ett, tu, tre satt vi uppe i den och blev fotograferade!

IMG_2822

IMG_2818

IMG_2820

IMG_2819

IMG_2817

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

IMG_2841

IMG_2838

IMG_2836

IMG_2832

IMG_2830

IMG_2829

IMG_2827

Sedan fortsatte vi resan. Vi passerade bland annat en bil från Mongol Rally som vi tutade och blinkade på. Sedan kom vi till en otroligt vacker sträcka, upp i bergen. Vi stannade och fotograferade vid ett antal tillfällen. Vi mötte en rysk familj, boendes söder om Uralbergen som också var på bilsemester och som varit i Antalya och nu var på väg hem. Vi stannde för att äta på ett café där ingen ur personalen pratade engelska. Efter diverse försök att fråga om de serverade mat och inte bara kaffe, te och glass kom det en gäst som kunde engelska så vi kunde beställa lite mat. Hampus tog något okänt som lät bra och Elin toast. Resultatet visade sig vara över förväntan, framförallt Hampus mat som han rankade till den bästa maten i Turkiet!

IMG_2999

IMG_3016

IMG_2970

 

IMG_2958

IMG_2953

IMG_2948

IMG_2945

IMG_2937

IMG_2943

IMG_2939

IMG_2932

IMG_2900

IMG_2854

IMG_2071

IMG_2058

IMG_2018

Vi stannade strax därpå för att fylla på tanken, vi har lärt oss att det är bästa att fylla på när men inte behöver istället för när man behöver. Vi tänkte passa på att tvätta rent framrutan men det visade sig bara finnas en högtryckstvätt på macken. Den vill vi inte ha på våra fina dekaler, för då finns risken att det lossnar. Så vi fick istället prata med lite turkar och två tjejer från Österrike innan vi fortsatte resan med lika många döda insekter på rutan som tidigare.

DCIM101GOPRO

DCIM101GOPRO DCIM101GOPRODCIM101GOPRO

 

DCIM101GOPRO

DCIM100GOPRO

Vi körde på under kvällen, övade på att motorbromsa innan Pamir Highway och fotograferade ytterligare helt fantastiska vyer. Till sist mörknade det helt och det var också en upplevelse, att åka på slingriga vägar på en höjd drygt 2000 meter över havet. Speciellt spännande blev det på de ställen där asfalten var svart, det inte fanns några räcken eller reflexpinnar och man fick möte. Det var inte lätt att veta vart vägen tog vägen då inte. Men vi klarade det fint och strax innan midnatt nådde i dagens mål. Nu gällde det bara att hitta någonstans att bo på – till ett rimligt pris. Både ledigt boende och bra pris verkade vara svårt att hitta i Giresun så i fortsatte turen mot Georgien. Vi stannade till på varje ställe som kunde tänkas ha boende men fick inget napp. Dock fick vi prata med två killar som är med i Mongol Rally och höra om deras rutt. Det var kul!

DCIM101GOPRO 

IMG_3006

IMG_3033

IMG_3063

IMG_3060

IMG_3041

Till slut hittade vi ett boende och nu strax innan kl 03:00 är vi äntligen klara med allt efterarbete. Två skrivna blogginlägg med bilder och all back-up från idag samt gårdagen. Vi har också hunnit kolla mailen och sett att vi fått ytterligare ett bidrag till vår insamling hos SOS – tack Doc&Roc (Rolf) för ditt bidrag!  Oj vilken sovmorgon det blir imorgon! Sedan blir det Georgien och ytterligare ett land på listan att stryka.

/Äventyrarna

Oj just ja, vi vill gärna passa på att gratulera Klara på födelsedagen och tacka så mycket för all hjälp med vår insamling till SOS Barnbyar!

2 Comments

 1. Svara
  Ronald Robertsson 30 juli, 2014

  Hej, har blivit ett kul ”heltidsjobb” att följa er. Ha det gött och ta det lugnt.

  • Svara
   aventyrsrally 30 juli, 2014

   haha! Det är ett heltidsjobb att uppdatera också – men väldigt bra för det är så mycket intryck – annars glömmer vi nog bort allt.. Och det vore väl synd! Och så vet ni ju där hemma att vi har det bra =)

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: