”TOO LOW!”

140730

Turkiet – Georgien

Igår blev det nog senaste kvällen på hela resan, sängdags efter kl 03:00 så i morse tog vi lång tid på oss innan vi åkte från motellet. Vi sov hela förmiddagen och efter lunchtid var vi klara för avfärd. Då hade Hampus hunnit ringa till Azerbaidjan och pratat med Alex samt till VC Verkstaden o pratat med Anjelica som ska hjälpa oss med boendet i Baku. Det var cirka tre timmar kvar till gränsen mellan Turkiet och Georgien när vi åkte så vi tog det lugnt och stannade för att ta ett dopp i Svarta Havet – jätteskönt!

IMG_3077

IMG_3076

IMG_3086

DCIM101GOPRO

DCIM101GOPRO

DCIM102GOPRODCIM102GOPRO

IMG_3089

Äventyrsbilen tog oss sedan vidare och vart någonstans om inte till en bensinstation där vi fick nya kompisar, så nu måste vi ha kompisar i hela Turkiet som följer vår resa!

IMG_2107

IMG_3094

IMG_3093

IMG_3092

IMG_3080

När klockan var strax efter 19 var vi framme i Sarp och gränsen. Där fick vi stå i kö i drygt en timme för att komma ut ur landet och knappt 15 minuter för att ta oss in i Georgien. Vi var som vanligt lite nojiga men även här gick allt väldigt smidigt och bra. Dock fick vi igen frågan om vi bara var två personer fast vi hade tre namn på bilen. Så då fick vi plocka fram Hajen och visa vilket ledde till ett stort leende hos passkontrollanten. Vi blev välkomnade in i Georgien och är vi passerade gränsen var den första synen som mötte oss neonblinkande casinoskyltar och framförallt ett helt annat skriftspråk. Hampus växlade våra kvarblivna turkiska dinarer till georgiska och vi stannade strax för att se om vi kunde få tag på en karta över landet. För nu fungerar inte gps:en längre utan vi får köra med karta och ibland också kompass – ända fram till Ryssland. Tyvärr fann vi ingen karta men vi passade på att köpa lite bröd och ost att ha som färdkost, sedan satte vi igång med att leta efter ett hotell.

IMG_3100

IMG_3124

IMG_3127

IMG_3112

Några kilometer in i landet får Hampus flash-back av Burma. Det är märkligt hur vissa länder kan påminna så mycket om varandra trots stora geografiska avstånd men också att man direkt när man passerar en gräns ser att man kommit in i ett annat land trots att avståndet inte alls är stort. Vi hittade efter lite om och men ett hotell där vi för första gången på resan kunde parkera bilen i ett garage. Skönt tyckte vi eftersom vägen utanför är väldigt trafikerad. Dock skakades det på huvudet när personalen fick se hur bilen såg ut, den skulle nog vara för hög för att få in genom porten. Men skam den som ger sig – vi ville testa och in kom bilen med cirka 5 cm till godo i höjd. Men sen tog det stopp, för då kom det en regel i vägen och där kom vi inte under. Men nu står i alla fall bilen i garage över natten och vår snälla hjälpare fick också skriva en liten hälsning på bilen.

IMG_3106

IMG_3102

Vi läste i en guidebok innan vi kom in i landet att elnätet är lite opålitligt och det visade sig ganska snart stämma, för tio minuter efter att vi anlänt på hotellrummet blev det helt svart. Men det gick snabbt över och har fram tills nu inte gått igen.

Här i Georgien är nu klockan strax efter midnatt och ytterligare en timme i tidsskillnad från er hemma i Sverige. Imorgon har vi tänkt köra genom Georgien för att sedan ta oss in i Azerbaijdjan och i övermorgon anlända till Baku. Vi får se hur det går med den planen för Georgien ska visst vara väldigt vackert så det blir nog många fotostopp på vägen. Spännande!

20140731_001441

IMG_3109

IMG_3117

/Hampus, Hajen och Elin

2 Comments

  1. Svara
    wepopop 1 augusti, 2014

    Åhh vad roligt. Ser jätte skoj ut :-)

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: