Shit happens, be happy!

140827,Onsdag
Dushanbe Tadjikistan

Klockan ringer 08:00 och vi äter frukost som vanlig. Vi har varit här så länge nu att hotellfrukosten inte är något speciellt längre. Vi smällde i oss pannkakor och kaffe för att sedan ringa till Globalink och bestämma tid för vårt sista möte med dom. 

Vi anlände till kontoret kl 10:00 och började med att diskutera detaljerna i transporten. Max 50kg personliga tillhörigheter och inget mer! 7 lådor! inget mer! Efter att fått klartecken att både tillfälligt importera vår toyota som fortfarande inte var lagad och även exportera den.

Sen var det dags att vänta på fakturan för våra bilar och hosta upp 2000$ kontant. Masrur och de andra på kontoret hjälpte oss med alla papper och Hampus fick skriva på minst 10 papper för både han och de andra svenskarna då de redan är på hemmaplan. Hampus fick äran att stämma gitarren som fanns på kontoret och sedan blev det konsert – Masrur som är chef på kontoret visade sig vara riktigt bra på gitarr och vi njöt av tonerna medan våra papper gled igenom en benhård byråkrati. Vi berättade om äventyret och visade bilder från bloggen som framkallade höga skratt och sympati för vårt galna äventyr.

Lastbilen är redan klar för last imorgon, men vi kom fram till att om latbilschaffören kör riktigt långsamt och lastningen inte sker för ens på måndag finns det mycket stor möjlighet att vi får en lagom lång tidslucka för att fullfölja vårt ÄVENTYR!!

Vi kan ju inte ge upp nu! det är ju galet – kanske lika galet som att lifta hela vägen till Mongoliet.. eller i alla fall försöka!

Vi rindge mekanikern och sa till på skarpen att ”kl 18:00 ska bilen vara klar för den ska exporteras imorgon!, inget snack! klart ska det vara!” Vi gjorde upp med exportfirman att de får all bensin och annat som vi inte behöver om de hjälper oss få loss bilen nu.

Sagt och gjort åkte vi till mekanikern.. som fortfarande inte fixat bilen,, och var lite förbannade. 

Kl 19:00 körde vi ut får mörbultade bil från parkeringen med riktning mot vårt hotell. Nu återstod bara ompackning och vägning samt prioritera vad vi behöver ha med oss i ryggsäckarna samt i bilen för klockan 06.00 blir vi hämtade av en taxi som ska hjälpa oss ut ur denna stad vidare mot nya äventyr!

Det var mycket trix med packningen och vi var lite förbannade på mekanikern som tog hutlöst mycket betalt för arbetet och delarna. Men vi klarade att pruta och modifiera viss fakta om vår svenska bank…så vi fick ner priset lite.

IMG_8378

IMG_8396 IMG_8388 IMG_8387 IMG_8385 IMG_8384 IMG_8382 IMG_8380

Vi ber om ursäkt att detta inlägg är lite rörigt, men det beror på att vi inte sovit något på väldigt länge. kl 04:30 parkerade vi bilen och gav ifrån oss nycklarna. Det kändes inte bra, men vi är övertygade att vi tagit rätt beslut då vi såg hur delarna såg ut som var utbytta (vi hade aldrig klarat pamir!)

I skrivande stund är kl 05,45 och vi måste sluta för nu ska vi upp i bergen med hjälp av våra tummar! – ekenomin i bott men humöret på topp! Haj Five! Mot Mongoliet!

IMG_8423

Detta hade inte varit genomförbart om inte dessa människor hade funnits, Heroes of the nation!IMG_8371

IMG_8418

IMG_8410

IMG_8407

IMG_8402

IMG_8396

IMG_8388

IMG_8387

IMG_8385

IMG_8384

IMG_8382

IMG_8380

IMG_8378

IMG_8377

IMG_8376

IMG_8375

IMG_8373

IMG_8372

 

IMG_8376

IMG_8377

IMG_8410

IMG_8375

IMG_8402

/Äventyrarna

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: