Sleeptalking and charity

140906 – lördag
Almaty, Kazakstan

Klockan ringde vid 08:30. Elin hoppade upp och in i duschen då den var ledig. Det gäller att passa på när det bara finns två toaletter på drygt 20 bäddar. När hon var färdig väckte hon Hampus som haft en dålig natt. Han var tvungen att springa på toaletten stup i kvarten och ville vila så länge som möjligt så Elin gick ner i köket och kokade lite vatten till snabbnudlarna. Hampus dröjde dock inte länge utan kom snart ner för lite nudlar han också. Under frukosten frågade Elin om Hampus också hört vår högljudde granne under natten och visst hade han det. Grannen har både skrattat och pratat i sömnen och Elin vaknade till och med utan att han sjöng, högt och ljudligt, och trodde först att det var en väckarklocka. Men när hon hörde smackande ljud och snarkningar mitt i sången förstod hon att det var någon som faktiskt sjöng i sömnen.

När frukosten var intagen packade vi ihop våra saker och bar ner dem till receptionen. Vi hade nu bestämt oss för att leta reda på ett annat boende efter vårt besök i barnbyn, så vi ville inte ockupera mer plats än nödvändigt.

Sedan traskade vi på för att komma i tid till besöket i byn. När vi hamnade på rätt gata var bara frågan vilket håll vi skulle gå åt. Kartan visade söderut så vi började traska på men märkte att husnumren bara ökade och ökade från 150 och uppåt. Då insåg vi att vi troligtvis var fel, trots att kartan sa att nummer 95 låg längre bort åt det håll vi var på väg. Vi vände tillbaka och försökte haffa en bil för att fråga om vägen. Tillslut lyckades Elin tvinga en bil att stoppa och tog fram mobilen för att visa adressen. Dock fanns det med ett telefonnummer så mannen var gullig och ringde, fick kör anvisningar och bad oss hoppa in i bilen. Sedan körde han oss i två minuter, åt motsatt håll, innan vi var framme. Vilken fantastiskt trevlig man!IMG_0470

Vi fick dock reda på att vår kontaktperson trodde vi skulle komma som imorgon, söndag, istället för lördag. Så när vi anlände till byn, femton minuter efter utsatt tid, var hon inte där. Vi fick dock sätta oss och vänta på ett kontor innan vi blev omhändertagna av en av ungdomarna på ungdomsboendet som visade oss runt i byn i väntan på Aiman. Amain dök snart upp och vi hade en känslosam stund i byn innan vi runt 15:00 gick därifrån och tillbaka till vandrarhemmet.

IMG_0472 IMG_0483 IMG_0482 IMG_0480 IMG_0476 IMG_0475 IMG_0474IMG_0464

På vandrarhemmet satte vi oss ner i varsin fåtölj, åt en chokladbit och drack lite vatten. Vi satte genast igång med att försöka hitta ett nytt boende och fann ett hotell till en okej penning och ganska centralt. De hjälpte oss med taxi på vandrarhemmet och sedan var vi på väg igen.

När vi anlände till hotellet hade de gott om rum, så det var inga problem. Vi fick upp allting på rummet sedan bytte vi om och gick ut på stan för att äta lite. Det blev pizza och det har nog aldrig smakat så gott som då. Efter maten gick vi tillbaka till hotellet för att sova, det har varit en lång dag. Imorgon ska vi försöka oss på att utforska Almaty och se vad staden har att erbjuda två turister.

/Hampus, Hajen och Elin

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: