Mongolia Part 1

140909 – tisdag
Ulan Bator, Mongoliet

Så satt vi äntligen på planet till Ulan Bator. Vi var båda trötta och Hampus somnade med en gång. Flygresan skulle ta cirka fyra timmar och sömnen var välbehövlig. Elin hade dock lite svårare för att sova så hon såg en film och fick också avnjuta lite frukost innan landing. Det bjöds på omelett med potatis som var jättegod och en stor skillnad mot all annan mat vi ätit i centrala Asien. Sedan kunde hon också slumra en stund innan det blev dags för landning då Hampus också vaknade till liv. Han fick två smörgåsar med ost som Elin sparat åt honom från frukosten. Mat i magen är något vi alla behöver och vi visste inte när vi skulle kunna äta nästa gång.

20140909_083453

När vi väl landat och hämtat vårt bagage, vilket gick mycket smidigt, blev vi bemötta av en lapp med Hampus namn på. Det var en bil från vandrarhemmet som kom för att hämta oss. Vi kände att det var en god idé att fixa en bil på en gång så vi slapp diskutera priser och också försöka hitta till rätt ställe. Klockan var närmare 11:00 lokal tid och vi fick flytta fram klockan ytterligare två timmar, så nu är vi hela sex timmar före er hemma i Sverige.IMG_2015 IMG_0880

Vi kom till vandrarhemmet och fick lämna av all vår packning i det privata rum som vi bokat. Sedan bokade vi en guide för en tvådagars tur till Terelje nationalpark. Vi har inte så många dagar i Mongoliet och vill göra så mycket som möjligt på den korta tid vi har. Vi hade tur att vi kunde få en egen guide till dagen därpå och där all mat och övernattning ingick i priset. När vi fått allting inför morgondagen ordnat var det dags för ett besök i vår Fadderby!

IMG_0879 IMG_0888IMG_0949

Vi hade en trevlig eftermiddag i byn med både samtal med den internationella chefen samt barnen i en av familjerna.
(Mer om besöket kommer framöver)

Efter besöket träffade vi Anders, en äventyrare som i januari ska tillsammans med sin bror Mikael ska köra Dakar. Mer om Bröderna Berglunds äventyr kan ni läsa här. De, tillsammans med Christina, är snälla och sponsrar oss med medicinkit, bensinpengar och utlåning av den fantastiska spoten som ser till att tala om för er där hemma vart vi befinner oss!

Anders tog med oss till en koreansk restaurang där vi åt jättegott fläskkött men också sushi – en stor kontrast till det vi ätit de senaste veckorna!

IMG_1050 IMG_1053 IMG_1051

Efter middagen tog vi kvällen. Bilen hämtar oss redan 08:00 imorgon och då blir det lite vildmarksliv och boende i en riktig jurta – spännande!

/Äventyrarna

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: