Morgonstund har guld i mund

150828 fredag

Hösten, Danmark

Igår startade äntligen resan för några av årets äventyrare. Pressmeddelandet som gick ut tidigare under dagen meddelade att avfärden skulle ske kl 19:30 från Arvika. När timmen var slagen var ekipaget fortfarande hemma på gården, inte riktigt färdigpackad men nästan. Men efter lite spring och ommöblering av packning, gav vi oss äntligen iväg. Klockan stod då på 20:21 och siktet var insällt på att komma söder än Malmö. Innan vi lämnade Arvika kommun gjorde vi dock en liten avstickare till Hampus syster med familj för att säga hej då. Under fjolårets resa gjorde vi samma avstickare men då för att vi var tvugna att packa om bilen.I år var det bara för att säga hej då. Och så startade resan.

Vi körde på bra. Stannade för att tanka och byta chaufför bland annat i Uddevalla, Varberg och utanför Malmö. När vi kommit in i Danmark var klockan efter halv fyra på morgonen och vi började bli trötta. När man blir trött ja då det är det dags att sova. Vi stannade på en parkering längs med vägen cirka en timme före Rödby. Där skulle vi få sova några timmar innan vi blev väckta.

Det var radio P4 Värmland som ringde och väckte oss. Fast å andra sidan var det bestämt sedan tidigare så vi hade allt ställt väckarklockan. Men den snoozade vi nästan bort! Vi skulle få vara med i radion och prata lite om vår resa och insamlingen till SOS Barnbyar. Hur det lät? Ja det kan ni höra här.

"Camping" i Danmark dag 1-2

Uppdrag Sahara

Dag 1: torsdag 27 augusti 2015

Antal km: 645,3 Totalt antal km: 645,3

Restid: 6h 45 min Total restid: 6h 45 min

Liter bensin: 74,88  Totalt liter bensin: 74,88

Det känns väldigt roligt och skönt att äntligen vara på väg. Nu fortsätter vi mot Sahara och målet att samla in 100 000 kronor till SOS Barnbyar. Följ oss gärna här på bloggen, facebook, instagram eller på hemsidan där ni också kan följa bilens framfart på kartan när vi är ute och kör. Hur smart som helst! Passa gärna på att ge en peng till barnen som så väl behöver det - bidragen går direkt till SOS Barnbyars arbete med utsatta barn. Insamlingen kommer ni till om ni trycker här.

Vi hörs snart igen. Glöm inte att följa ÄventyrDavids framfart också! Han gästbloggar både här hos oss men även på den egna bloggen som ni hittar här.

/Hampus, Elin och Hajen

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: