We’re from Barcelona

Lördag 19 september 2015

Vi vaknade sent och det var så himla skönt. Efter flera dagar på rad med sena nätter och tidiga morgnar behövde vi verkligen sova ut och det fick vi också göra. Så elva timmars sömn senare var vi pigga och alerta för att köra mot Barcelona och våra kära äventyrsvänner Jennie och Linus!

Vi köpte på oss några smörgåsar och piroger på restaurangen som låg bredvid bensinstationen och sedan påbörjade vi resan drygt 600 kilometer norröver med en beräknad körtid på 7 timmar och 15 minuter utan stopp. Hampus började dagens första etapp och körde cirka 200 kilometer innan det var dags att fylla på med bensin igen. Vi försöker utnyttja tiden och stoppen så mycket som möjligt och stannar helst inte bara för en sak utan tog oss även en liten bensträckare och toalettpaus i samma veva. Därefter bytte vi chaufför och Elin körde de nästkommande 340 kalorimetrarna innan vi började närma oss Barcelona. Det flöt på bra på vägarna och det var relativt lite trafikanter. Kanske berodde detta på tullarna på motorvägen? Vi som idag ville ha kortast möjliga resväg och restid till Barcelona såg inte tullarna som något problem, sen är bensinen den billigaste i Europa på vår färd, vilket kompenserar för vägavgifterna. Så det blir egentligen inte dyrare att köra i Spanien än hemma i Sverige.

Uppdrag Sahara

Dag 24: lördag 19 september 2015

Antal km: 666 Totalt antal km: 8673

Liter bensin: 57,91 Totalt L bensin: 945,8

Dagens rutt:

Total rutt:

När vi hade knappt 100 kilometer kvar till Barcelona fick Hampus köra och snart var vi inne i storstadsområdet. Nu när gps:en fungerar igen hade vi stor hjälp av den för att hitta hem till Jennie och Linus. Några felkörningar senare var vi hemma hos våra vänner och det blev ett kärt återseende. Vi har upplevt helt galna saker tillsammans och träffades första gången på en hotellparkering i Ashgabat, huvudstaden i Turkmenistan, förra augusti. Ni som följt med på vår tidigare resa till Mongoliet vet att bilen havererade i Tadzjikistan och att vi fick skicka hem den på en lastbil tillsammans med en annan svensk bil. Den bilen var Linus och Jennies. Så vi har alltså stressats och våndats tillsammans i världens tråkigaste stad, Dushanbe, i knappt två veckor innan vi äntligen kunde få bilarna hemskickade och de åka hem till arbete i Sverige och vi fortsätta vår resa mot Mongoliet. Nu träffades vi äntligen igen och denna gång hemma hos dem i Barcelona!

Vi blev bjudna på lite tapas när vi kom och till vår stora glädje fick vi låna både dusch och tvättmaskin innan vi tog en tur ner mot stranden och hamnen. Linus berättade att det var stadsfest i hela Barcelona denna helg så på lördagskvällen gick vi mot hamnen för att se på fyrverkerier. Vi njöt av showen och pratade gamla minnen och nya framtida drömmar om resor innan vi gick för att äta en bit mat. På vägen hem passerade vi ett nöjesfält och vi skrattade åt karusellerna som hade en hissnande fart och fyllda av skrikande människor. Vi hade en trevlig kväll ute och satt uppe en bra stund frampå småtimmarna innan vi äntligen kom i säng – så skönt det skulle bli att få sova på ett annat ställe än i bilen.

Vi fortsätter samla in pengar till SOS Barnbyar via vår insamling. Pengarna går till verksamhetens fortsatta arbete med stöd för utsatta barn världen över. Ge ett bidrag du också, tack! 

/Hampus, Elin och Hajen

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: