Mål!

lördag 26 september 2015

På torsdagen tog vi sovmorgon. Vi åt frukost i godan ro innan vi runt lunch packade ihop våra saker och lämnade staden. Friedrike tog följe med oss på cykeln och visade vägen till mataffären där vi köpte på oss lite färdkost för dagen som skulle spenderas många mil i en bil.

Vi körde på bra genom Tyskland något lite oroliga över eventuella bilköer på autobahn då vi vet att man kan fastna rejält i dem. Vi passerade flera vägarbeten och förundrades över hastighets-begränsningen som låg som minst på 80km/h vid själva vägarbetet och tänkte att i Sverige hade vi aldrig fått köra i mer än 50km/h förbi ett sådant. Vi hade dock tur och fastnade bara en enda gång i ett vägarbete, kön varade i knappt en halvtimme och sedan var det full fart framåt igen.

Nu hade vi enbart siktet på att komma hem eller åtminstone Danmark. Vi ville med färjan över från Puttgarden till Rödby på kvällen och hoppades in i det sista att vägarna skulle förbli fria från trafikstockningar. Vi hade turen på vår sida och när klockan var efter 21:30 köpte vi biljetter till nästa färja som skulle gå 22:20. Här hade vi verkligen tajming om man jämför med färjan från Marocko.

Uppdrag Sahara

Dag 29: torsdag 24 september 2015

Antal km: 980 Totalt antal km: 10997

Körtid: 10tim 18min Total körtid: 147tim 23min

Liter bensin: 84,96 Totalt L bensin: 1099,19

Dagens rutt:

 

 

Vi var glada men också lite trötta på färjan och köpte oss lite varm mat då vi ätit smörgås och en del onyttigheter tidigare under dagen. När klockan var 23:08 åkte vi av färjan i Rödby hamn och körde mot Malmö. Det var tomt på trafik och det flöt på riktigt bra. När vi väl kommit över till Sverige slog tröttheten in och vi började leta efter en parkering så vi kunde sova några timmar i bilen. Och ta de sista milen hem till Elins föräldrar i Tidaholm. När klockan var närmare 02:00 på natten kunde vi äntligen slockna i en bäddad säng i bilen på en parkeringsplats någonstans utanför Malmö.

 

Uppdrag Sahara

Dag 30: fredag 25 september 2015

Antal km: 339 Totalt antal km: 11819

Körtid: 3tim 26min Total körtid: 150tim 49min

Liter bensin: 37,01 Totalt L bensin: 1136,2

Vi hade ställt klockan på morgonen vid halv åtta men vaknade en timma tidigare. Inte utvilade men heller inte fullt så trötta som kvällen innan. Nu hade vi drygt 300 km kvar till Tidaholm och det var inget att vänta på så vi begav oss så fort som möjligt. När vi kom ut på motorvägen igen förundrades vi över att det var så lite trafik, även när det var mycket trafik. Från att ha kört på autobahn med obegränsad maxhastighet i Tyskland med tre till fyra filer så hamnade vi i Sverige och 110 km/h och allting kändes helt plötsligt väldigt litet och långsamt men också välbekant och väldigt, väldigt trevligt!

Knappt tre och en halv timme efter avfärd från Malmö var i framme i Tidaholm. Klockan var då strax innan elva och efter lite väntan utanför den låsta ytterdörren (ingen var hemma och man vill ju inte förstöra överraskningsmomentet) blev det ett härligt återseende med många kramar.

Vi stannade i Tidaholm hela fredagen och åkte hemåt på lördag eftermiddag. När klockan var 19:30 var vi äntligen hemma i Arvika igen. Glada och tacksamma att allt gått så bra och med många roliga minnen i bagaget. Resan till Marocko var en helt annan upplevelse än resan till Mongoliet, både positivt och negativ. Vi har haft två ofantligt roliga besök i barnbyar och vi förstår inte hur ni alla har varit så givmilda att vi till dagens dato samlat in 107 804 kronor till förmån för SOS Barnbyars arbete med utsatta barn.

Uppdrag Sahara

Dag 31: lördag 26 september 2015

Antal km: 262 Totalt antal km: 11598

Körtid: 3tim 19min Total körtid: 154tim 8min

Liter bensin: 55,38 Totalt L bensin: 1191,58

Dagens rutt:

Vi kommer hålla er uppdaterade om vårt samarbete med Solbergagymnasiets Estetiska program och insamlingen till SOS fortsätter ett bra tag till. Passa på att ge ett litet bidrag om du inte redan gjort det, det värmer våra hjärtan.

Tack till er som följt med oss på denna resa. Anders, Sita och David för trevligt sällskap i Marocko och till alla ni läsare som har engagerat er och bidragit till insamlingen. Ni är för underbara allihopa! Nu sätter vi punkt för denna resa men hoppas såklart ni vill följa med oss i framtiden också. Tack och tack igen!

/Hampus, Elin och Hajen

Kommentera

Translate »
%d bloggare gillar detta: