Äventyrsrally

Hampus

Förste äventyrare och initiativtagare till resorna. En riktig globetrotter till fotograf och filmskapare som alltid ser gott i alla. Lever efter devisen "tuta och kör" och är en riktig idéspruta, öppen för nya idéer och människor. Har som mål att besöka ett nytt land varje år och bjuder på sig själv i alla lägen. En glädjespridare som vurmar för de utsatt och kör bil som om han aldrig gjort något annat. 

Elin

Förste kartläsare med inbyggd mat- och sovklocka som ser till att äventyrarna får sin välbehövliga vila. Glad lekledare som förutom kartan har koll på länder, städer, visum och personer. Besitter färdigheter i "skissa och gissa" och charader, något som visat sig vara ett vinnande koncept under tidigare resor. Ett glatt humör kompletterar dessa egenskaper och gör henne till ett perfekt resesällskap.

Hajen

Barnens bästa kompis och en riktig ice-breaker. Har hjälpt Hampus och Elin vid otaliga tillfällen - i gränskontroller, tullar och långa stillastående bilköer. Som reskamrat när Hampus saknade en sådan, men framförallt har Hajen varit barnens vän. Någon att busa med, krama på, kasta högt upp i luften och sedan fånga igen. Någon att fightas om och någon som ger en tröst när tårarna rinner. Hajen är härdad och har en given plats på nästkommande resa - inget äventyr utan Hajen.

"Det är resan som är äventyret och besöken i barnbyarna som är målet, man måste ha ett mål i det man gör, och vårt mål är att ge utsatta barn i världen en ny chans. Tänk tanken att efter allt arbete som man lagt ner innan och under resan äntligen få komma fram till och hälsa på en barnby. Ett projekt som krävt både blod, svett och tårar, som man lagt all sin ledig tid på och samlat in pengar till. Den känslan är det vi strävar efter. Det är det vi är svaga för och hoppas andra är det också, för det mår man bra av - så det så! För framtiden och oförglömliga äventyr!" - Äventyrsrally

 


Gäst-äventyrare 2015

Rosita ”Sita” Moberg

Det är jag det. Jag är mamman i familjen Moberg/Nilsson, men ingen bullbakande mamma :)

Vi har nästan alltid åkt motorcykel med tält och trangiakök på våra tidigare utlandsresor, men nu ska vi packa bilen och följa med på äventyret i sand och öken, (undrar just om vi ska packa lika lite grejor som när vi åkte motorcykel). Det ska bli riktigt spännande och intressant att följa med på resan och hälsa på SOS Barnbyar och träffa barnen där. Även om det säkert blir jobbigt känslomässigt mellan varven, det kanske är först då som man inser hur fantastiskt vi faktiskt har det här hemma. 

Detta är ett riktigt äventyr och resesällskapet är ju helt suveränt. Inga tråkiga miner på någon :)

David

En 13 årig fotograf som gillar att fota natur, porträtt och motorfordon i olika former

David har fått ledigt från sin nya skola för att åka till Saharaöknen. "Det var väldigt jobbigt innan jag fick reda på om jag fick ledigt så att jag kunde följa med" berättar han. När han talade om för kompisarna i skolan att han skulle följa med så kom hans klasskompisar på att dom kunde göra gosedjur till barnen i barnbyarna - 21 stycken lyckades de göra! "Jag tycker det ska bli roligt att följa med och se hur olika kulturer är och olika natur, men samtidigt kommer det nog bli jobbigt på barnbyarna" avslutar han. 
 
 

Älgen

Älgens liv började i en kinesisk gosedjursfabrik. Sen tog han båten till en hamn i Göteborg, och därifrån åkte han lastbil till IKEA i Karlstad. På IKEA låg Älgen i ca 2 månader innan David kom och köpte honom, sedan la honom i framrutan ända hem till Jössefors. Samma dag som Älgen kom till Jössefors tog vi med honom till Afrika. Eller just det, Arvika heter det! Från Arvika åkte vi till en grusgrop och bl.a Älgen blev fotad! Nu väntar Älgen på att få åka till Sahara :)

Anders Nilsson

Mr Nilssons grundfilosofi är att ledig tid tillbringar man inte hemma

Detta har i alla år inneburit att han kuskat runt i båtar och på motorcyklar land och rike runt så fort han varit ledig. Helst ska det vara tokigt, krångligt och lite omöjligt, då trivs han som bäst och han kastar sig i olika projekt utan att blinka. Han har en gammal dröm om att köra motorcykel till Afrika men vuxenlivet har gjort att det aldrig kommit till skott. Så nu när Hampus kom med idén att ta bilen till Afrika var Anders inte sen att kliva på projektet.

Nu blev ju inte motorcykel på resan utan bil eftersom hela familjen inte får plats på MC:n. Men det kompenseras av att vi tar projektet några steg längre både geografiskt och humanitärt än den resa Anders gått och suktat efter. 

Anders är också inbiten fotograf och är engagerad i Åmåls Fotofest och Naturfotograferna hemma i Arvika, så vi kan nog garantera att resan kommer att fotodokumenteras ordentlig

Translate »