Äventyrsbilen

Äventyrsbilen är av märket Toyota Rav4 och årsmodellen är 1996, ett prima år. Äventyrarna valde denna bilmodell av ett flertal olika anledningar. En av dom var att bilen skulle vara någorlunda lättlagad jämfört med en nyare bil under enkla förhållanden. Med 2.0L bensinmotor som levererar 120 hästkrafter kan äventyren bli långa och gå i avancerad terräng, just av den anledningen finns fyrhjulsdriften som räddat äventyrarna ett flertal gånger. Miltalet ligger för tillfället runt 25 000 mil, vilket garanterat kommer att öka på i rask takt med äventyren. Toppfarten ligger på cirka 130 km/h (nerförsbacke). Toppfarten spelar egentligen inte så stor roll i detta sammanhang, då vägarna de färdas på ofta sätter begränsningen långt under 100 km/h.
0 - 100 km/h ca 5 - 10 minuter beroende på vind och terräng.

Modifikationer

För att ett äventyren ska kunna genomföras på ett säkert sätt har äventyrarna fått hjälp av vissa sponsorer med att modifiera bland annat kofångaren - "så att den tål en smäll" utan att bli alltför demolerad. Skyddsplåtar under bilen är ett måste då djupa hål på vägen kan orsaka en läcka i tanken eller skapa andra problem. Extra belysning är monterat (225w Led) både fram och bak för att arbete runt bilen ska kunna utföras under nattens mörka timmar. Sovmöjligheter har kompletterats sen tidigare äventyr, så nu ska äventyrarna delvis sova i bilen under nätterna - allt för att hinna till barnbyarna i tid. Bilen har även två huvudströmbrytare monterat för att snabbt kunna bryta all elektronik i bilen vid exempelvis brand.

"Toppfarten spelar egentligen inte så stor roll i detta sammanhang, då vägarna de färdas på ofta sätter begränsningen långt under 100 km/h"  (Turkmenistan 2014)

Translate »