Om Äventyrsrally

Äventyrsrally, Hampus, Elin och maskoten Hajen, är ett ideellt projekt där man kombinerar äventyrliga resor med välgörenhet. Paret har sin bas i Arvika, därifrån kör man sedan med bil runtom i världen för att besöka och belysa SOS Barnbyars verksamhet. Innan, under och efter resorna samlar man in pengar till SOS Barnbyar Sverige via en insamlingsfunktion på organisationens hemsida. Paret är månadsgivare och faddrar till barnbyn i Ulan Bator, Mongoliet.

2014 Project Mongolia: Med total okunskap om bilar bestämde sig paret för att köra bil till Mongoliet. Målet med resan var att ta sig från Arvika till Ulan Bator och besöka den egna fadderbyn och att samla in 50 000 kronor till SOS Barnbyar. Resan, som planerades ta åtta veckor enkel väg, påbörjades 18 juli 2014 och gick slutligen genom 18 länder och besök hos fyra SOS Barnbyar i Uzbekistan, Kirgizistan, Kazakstan och Mongoliet. Insamling gick i mål 16 augusti och total samlade man in 52 000 kronor under projektet.

Under hösten 2014 anordnades välbesökta berättarkvällar i Arvika där man visade film och foto från resan och insamlingen till SOS Barnbyar fortsatte.

Våren 2015 deltog Äventyrsrally med en utställning under Åmåls Fotofest. Där visades foton och även film från resa. Fotografierna var till salu och inkomsterna gick till insamlingen hos SOS Barnbyar.

2015 Uppdrag Sahara: I slutet av augusti går startskottet för nästa resa. Under fyra veckor kör man bil tur och retur till Marocko för att besöka SOS Barnbyars verksamhet och fortsätta med insamlingen till SOS Barnbyar Sverige. Målet är att öka insamlingen med 25 000 kronor. Under resan till Marocko och Sahara får Äventysrally sällskap av familjen Moberg/Nilsson som ska åka med i en egen bil.

Translate »