Uppdrag Sahara 2015

1300 mil till förmån för utsatta barn

"Vi bestämde oss redan sista dagen på resan från Mongoliet att vi skulle ut med bilen igen, denna gång till Marocko" - Äventyrsrally

Arbetet till förmån för SOS Barnbyar fortsatte under 2015. Redan sista dagarna på Project Mongolia blev det bestämt att arbetet för SOS Barnbyar skulle fortsätta - precis som resandet. Denna gång vändes blicken sydväst och mot nästa kontinent – Afrika! Bilen skulle köras tur och retur till Marocko och Saharaöknen där man också skulle hinna med att besöka två SOS Barnbyar.

Med på resan följde också familjen Moberg/Nilsson – tre glada Jössehäringar med smak för äventyr! Resan skulle sträcka sig 1300 mil tur och retur genom sju länder i Europa och Afrika. Marocko bjuder på en varierad natur med både Atlasberget, Saharaöknen och Atlantkuster. Intresserad av att veta mer om David, Sita och Anders? Läs om deras tankar kring projektet här. 

Målet med resan var att samla in ytterligare 25 000 kronor till SOS Barnbyar – ett mål som överträffades med råge! När resan var slut hade insamlingen nämligen ökat till det dubbla och totalt har över 100 000 kronor samlats in under det två resor Äventyrsrally genomfört.

Resan var satt att gå av stapeln i september 2015. Bilarna hade olika startdatum och resvägar ner till Marocko och möttes upp i Gibraltar innan resan fortsatte gemensamt mot Afrika. Davids blogg kan man läsa här. 

 

 


 

Sverige - Frankrike

via Danmark, Tyskland och Belgien

 

27-30 augusti 2015

Avfärd från Arvika sent på onsdagskvällen med siktet inställt på att ta sig söder om Malmö. Tidigt på torsdagsmorgonen stannade bilen vid en rastplats längs med vägen mellan Köge och Falster sydväst om Köpenhamn i Danmark. Äventyrarna fick sig några timmars sömn innan klockan ringde för medverkan på P4 Värmlands morgonprogram. 

Resans första etapp gick mot Frankrike. Rutten blev inte som planerat snarare bättre än förväntat! Eftersom vägarna till Paris var avstängda (p.g.a. strejk) styrde man bilen mot Normandie och gjorde ett besök på Amerikanska Krigskyrkogården. Därefter fortsatte man upptäcka Frankrike och kom till Mont-Saint-Michel – ett vackert kloster på en halvö i Atlanten. Dagen efter passade man också på att få ett smakprov på sand när man besökte Europas största sandyn  Dune de Pyla. Därefter vändes bilen åter söderut mot Spanien. 

Läs mer om resan direkt ur bloggen 27 augusti 2015 - 28 augusti 2015 - 29 augusti 2015 - 30 augusti 2015


Translate »